Euphorbia trigona

Nederlandse naam: -
Plantenfamilie: Vetplanten
type plant: water geven: grootte:
standplaats: luchtvochtigheid:

De euphorbia trigona heeft driekantige stammen, vandaar de naam trigona wat drie betekent. Aan de kopse kanten van deze drie vleugels groeien zowel kleine blaadjes als korte scherpe stekels. Ze wordt door haar stekels vaak aangezien voor een cactus, maar ze behoort tot de vetplanten. Na verloop van tijd kan ze uitgroeien tot een kamerplant van flinke afmetingen tot wel twee meter hoog. Let op dat het melksap in de plant giftig is.

Verzorging
Geef in de zomer matig water en in de winter zelfs weinig. Ze houdt van de volle zon, dus zet haar op een zo lichte en zonnig mogelijke standplaats. De blaadjes zullen in de winter afsterven, maar deze groeien vanzelf weer aan. Ze neemt met een lage luchtvochtigheid genoegen en is daarom een gemakkelijke binnenplant.

Vermeerderen
Snijd korte scheuten af net boven het punt waar ze uit de plant groeien. Spoel het vrijkomende melksap onder de kraan af en laat ze enkele dagen drogen. Als de stekken goed ingedroogd zijn kunnen deze opgepot worden in licht vochtige goed waterdoorlatende grond.

Meer informatie over de verzorging van uw kamerplant? Lees hier verder >>

Herkomst

West-Afrika
euphorbia trigona - vetplant

Bij online bloemen bestellen let ik op:

Bekijk uitkomsten

Loading ... Loading ...
Euphorbia trigona detail - vetplanten
Euphorbia trigona detail - vetplant