Aloe

Nederlandse naam: -
Plantenfamilie: Vetplanten
type plant: water geven: grootte:
standplaats: luchtvochtigheid:

De aloe is een geslacht van vetplanten met een groot aantal soorten. Alle soorten kenmerken zich doordat ze gemakkelijk te kweken zijn. Aloe vetplanten hebben sappige, dikke, vlezige rozetten van blad.  Uit de bladrozetten groeien lange stengels met daaraan dichte rijen langwerpige bloemen in de kleuren rood en geel en alle tinten daartussenin. Het is een gemakkelijke kamerplant.

De aloe is vooral bekend van de aloe vera, die olien bevat die zeer gewild zijn in allerhande schoonheidsartikelen en gezondheidsartikelen, zoals bijvoorbeeld drankjes, cremes en shampoo.

Verzorging
De aloe soorten verdragen volle zon, maar het blad verkleurt dan wel naar roodachtig. Geef in de winter niet te veel water. Verder kan de aloe in de zomer flink wat water hebben, maar laat tussen door de grond wat uitdrogen. Zorg er voor dat er zeker geen water in de pot blijft staan, want daar hebben ze een hekel aan. Ook vocht op de bladeren dient vermeden te worden, omdat het in de bladrozetten kan achterblijven en daar kan gaan rotten.

Vermeerderen
Aloe soorten kunnen gemakkelijk vermeerderd worden door het stekken van zijspruiten. Deze ontstaan bij de voet van de plant. Vermeerderen uit zaad is ook mogelijk.

Meer informatie over de verzorging van uw kamerplant? Lees hier verder >>

Herkomst

Afrika
aloe01

Bij online bloemen bestellen let ik op:

Bekijk uitkomsten

Loading ... Loading ...
aloe02