Nephrolepsis

Nederlandse naam: Krulvaren
Plantenfamilie: Varens
type plant: water geven: grootte:
standplaats: luchtvochtigheid:

De nephrolepsis of krulvaren is een zeer populaire kamerplant. Ze heeft lange dubbelgeveerde bladeren die tot wel 1 meter lang kunnen worden. Vanuit de ondergrondse wortelstokken ontstaan nieuwe bladeren, die zich vanuit een krul afrollen. Ze behoort tot de familie van de varens en groeit zowel epifytisch als op de grond als aardvaren.

Verzorging
Ze houdt het lang vol in de schaduw, maar uiteindelijk heeft ze behoefte aan een lichte standplaats. Ondanks haar populariteit is het geen gemakkelijke kamerplant, want ze vereist een hoge luchtvochtigheid. Regelmatig sproeien is dan ook noodzakelijk anders zal ze haar blad laten vallen. Ook heeft ze behoefte aan veel voeding.

Vermeerderen
Door sporen of door het delen van de plant. Snijdt hiervoor de kluit van de plant in stukken, waarbij ieder stuk een deel van de wortelstok moet bevatten. Uit deze wortelstokken ontstaan de nieuwe bladeren.

Meer informatie over de verzorging van uw kamerplant? Lees hier verder >>

Herkomst

Afrika, Australiƫ, Aziƫ, Canarische eilanden, China, Midden-Amerika, Nieuw-Zeeland, Noord-Amerika, Philippijnen, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika
Nephrolepsis varen of krulvaren

Bij online bloemen bestellen let ik op:

Bekijk uitkomsten

Loading ... Loading ...
Nephrolepsis varen of krulvaren - detail
Nephrolepsis - krulvaren - bladeren