Campanula

Nederlandse naam: Ster van Bethlehem, Klokjesbloem
Plantenfamilie: Overig
type plant: water geven: grootte:
standplaats: luchtvochtigheid:

De Campanula heeft blauwe, blauw-paarse of witte, stervormige bloemen en bloeit onvermoeibaar de hele zomer achter elkaar door. Ze wordt ook wel de Ster van Bethlehem genoemd. Ze is een laagblijvende plant met frisgroene blaadjes. De stengels hebben vele bloemknoppen die achter elkaar uitkomen. Een zeer dankbare plant die rijkelijk bloeit. Door haar rijkelijke groei gaat de plant uiteindelijk over de potrand heen hangen, waardoor ze ook als hangplant gebruikt kan worden.

Verzorging
Geef de plant liefst een lichte en luchtige standplaats. Ze verdraagt af en toe zon en ook op een wat meer schaduwrijke plek zal ze nog overleven. Begiet rijkelijk en laat de potkluit in de zomer niet uitdrogen. Door haar continue bloei kunt u haar het beste regelmatig bijmesten met plantenvoeding. Wordt de plant te lelijk, knip haar dan in het voorjaar terug tot een paar centimeter boven de grond. Ze loopt weer uit tot een mooie nieuwe plant. Giet in de winter minder en zet haar dan koeler.

Vermeerderen
Vermeerderen is eenvoudig door het nemen van stekken in het voorjaar. Deze bewortelen gemakkelijk in vochtige potgrond. Ook delen van de plant is mogelijk.

Meer informatie over de verzorging van uw kamerplant? Lees hier verder >>

Herkomst

Italie
campanula klokjesbloem ster van bethlehem

Bij online bloemen bestellen let ik op:

Bekijk uitkomsten

Loading ... Loading ...
campanula bloemen
campanula bloem