Gymnocalycium

Nederlandse naam: Mexicaanse cactussen
Plantenfamilie: Cactussen
type plant: water geven: grootte:
standplaats: luchtvochtigheid:

De gymnocalysium zijn leuke, kleine, felgekleurde cactussen met weinig tot geen doorns. Ze hebben geen bladgroen en kunnen dan ook niet zelf groeien. Ze worden daarom altijd geënt op een driekantige groene onderstam (hylocereus). Vaak wordt gedacht dat de gekleurde bollen de bloemen zijn, maar dat is onjuist. Dit is de daadwerkelijke cactus. Ze kunnen overigen wel bloeien, dan vormen zich bloempjes op de gekleurde bollen. Er zijn verschillende kleuren in de handel, waaronder dieprood, rood, roze en geel. Ze worden ook wel mexicaanse cactussen genoemd, maar komen uit Zuid-Amerika.

Verzorging
De wortels van deze cactus zijn minder gevoelig voor rot dan van andere cactussen, waardoor deze cactussen tijdens de groei in de zomer guller begoten kunnen worden. ‘s Winters droog houden. Geef ze een heldere standplaats, maar vermijd volle zon, daar kunnen ze slecht tegen. Let op, als de onderstam uitlopers maakt, snijdt deze dan af, want de groei moet naar de gekleurde bol toe gaan.

Vermeerderen
Ze vormt jonge spruitjes die afgenomen kunnen worden en worden geënt op een onderstam. Snijdt de onderkant van het nieuwe bolletje (spruitje) bij, zodat er een recht vlak ontstaat en doe dit ook met de bovenkant van de onderstam. Druk vervolgens het bolletje op de onderstam en zet deze tijdelijk vast met bijvoorbeeld een touwtje totdat ze aan elkaar gegroeid zijn.

Meer informatie over de verzorging van uw kamerplant? Lees hier verder >>

Herkomst

Zuid-Amerika
Gymnocalycium - mexicaanse cactus

Bij online bloemen bestellen let ik op:

Bekijk uitkomsten

Loading ... Loading ...
Gymnocalycium geel - cactus
Gymnocalycium rood - cactus