Hyacinthus

Nederlandse naam: Hyacint
Plantenfamilie: Bloembollen
type plant: water geven: grootte:
standplaats: luchtvochtigheid: veiligheid: giftige kamerpelanten

Hyacinten zijn bloembollen. Ze hebben een enkele stengel met vele bloempjes eraan. Ze zijn er in allerlei verschillende kleuren zoals rood, roze, oranje, zalm, geel, paars, wit en blauw. Ze bloeit in de periode maart en april. De bloemen zijn sterk geurend. Hyacinten zijn meestal te koop als bloeiende potplant in winter en voorjaar. Soms zijn er in oktober al bollen te koop die je zelf in bloei kunt trekken. Hiervoor kun je de bollen oppotten in licht vochtige grond en koel zetten. Ook kun je de bollen in een hyacintenglas zetten met een laag water tot een paar milimeter onder de bol. Zet ze donker en koel en dek ze zo nodig af met een kapje tegen het licht. Nadat de bladeren en stengels een paar centimeter lang zijn, kun je ze warmer zetten. Als ze uitgebloeid zijn, kun je ze in de tuin planten, waar ze ieder jaar op zullen komen.

Verzorging
Zet de hyacint op een lichte standplaats, maar uit de zon. Zet u haar donkerder dan zullen de stengels dun blijven en doorschieten op zoek naar licht. Geef zuinig water. De hyacint put het meeste van haar voedsel uit haar eigen bol. Teveel water geven resulteert er ook nu weer in dat de stengels zullen doorschieten.

Vermeerderen
Hyacinten zijn te vermeerderen door de broedknolletjes die onder de grond bij de voet van de moederbol groeien af te nemen en deze apart op te potten. Na een jaar of vier zullen deze volgroeid zijn en tot bloei komen. Dit gebeurt echter zelden binnenshuis.

Meer informatie over de verzorging van uw kamerplant? Lees hier verder >>

Herkomst

Turkije
hyacint

Bij online bloemen bestellen let ik op:

Bekijk uitkomsten

Loading ... Loading ...
hyacint bloem
hyacint bloemknop