Hippeastrum

Nederlandse naam: Amaryllis
Plantenfamilie: Bloembollen
type plant: water geven: grootte:
standplaats: luchtvochtigheid: veiligheid: giftige kamerpelanten

De hippeastrum is vooral bekend onder de naam amaryllis. Ze is een bloembol. Zowel de stengels als de bladeren worden tot wel 70cm lang en de reusachtige bloemen kunnen wel 20cm breed worden. De bollen zijn er in verschillende maten, waarbij de middelgrote bollen een stengel met drie tot vier bloemen produceren. De supergrote bloembollen geven wel drie tot vier stengels met aan iedere stengel weer drie tot vier bloemen. De amaryllis is verkrijgbaar als droge bol, maar ook al voor in bloei getrokken. De hippeastrum is heel eenvoudig zelf in bloei te trekken. Pot de bol dan op in november in vochtige grond, dek haar af met plastic en zet haar goed warm. Al snel zal de stengel gaan groeien. Zet haar op een lichtere plek als de bloemknop ongeveer 15 a 20cm is.

Verzorging
Zet haar licht, maar niet in de volle zon. Geef tijdens de groei en bloei regelmatig water. Laat de bol echter nooit in het water staan, dan gaat deze rotten. Verder stelt ze weinig eisen aan de verzorging en bloeit rijkelijk.

Vermeerderen
Vermeerderen door het uitgraven van de nieuwe broedbollen die ieder jaar onder de grond naast de moederbol groeien of door zaaien.

Meer informatie over de verzorging van uw kamerplant? Lees hier verder >>

Herkomst

Amerika
hippeastrum - amaryllis

Bij online bloemen bestellen let ik op:

Bekijk uitkomsten

Loading ... Loading ...
hippeastrum - amaryllis bloem
hippeastrum - amaryllis bloemknop